Денови на македонските занаети

//Денови на македонските занаети

Денови на македонските занаети

Во организација на Занаетчиската комора на република Македонија денеска почнува манифестацијата „Денови на занаетчиството во РМ 2013“ која традиционално се одржува под покровителство на министерството за економија.

Манифестацијата годинава е поддржана и од министерството за култура преку проектот „Со традиционални вредности, низ современата иднина“.

На манифестацијата ќе се промовираат потенцијалите на занаетчиството како фактор на економски развој, креатор на нови работни места, атрактивно занимање за младите и чувар на традицијата и културата.

[custom_frame_center]Македонско – Денови на македонските занаети[/custom_frame_center]

Извор: www.kanal5.com.mk

Датум на објава: 17.12.2013

 

By | 2013-12-17T13:49:12+00:00 17/12/2013|Македонија|