Компанијата „Џонсон Мети“ ќе добие А-Интегрираната еколошка дозвола

/, Економија/Компанијата „Џонсон Мети“ ќе добие А-Интегрираната еколошка дозвола

Компанијата „Џонсон Мети“ ќе добие А-Интегрираната еколошка дозвола

Заменик- претседателот на Владата задолжен за економски прашања Владимир Пешевски и министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми, денеска на компанијата „Џонсон Мети“ ДООЕЛ Скопје ќе и издадат А-Интегрираната еколошка дозвола, согласно Законот за животна средина и спроведената законска процедура.

Британската компанија „Џонсон Мети“ е присутна во државата од 2010 година, од тогаш има произведено шест милиони катализатори по светски стандарди и е извозник број еден од Македонија.

[custom_frame_center]Компанијата „Џонсон Мети“ ќе добие А-Интегрираната еколошка дозвола[/custom_frame_center]

Извор: www.mtv.com.mk

Датум на објава: 20.09.2012

By | 2012-09-20T11:00:27+00:00 20/09/2012|Eкологија, Економија|