Sabedin

/Sabedin

About Sabedin

This author has not yet filled in any details.
So far Sabedin has created 125 blog entries.
20 09, 2012

Nuk ka krize ne shitjet online

By | 2012-09-20T13:58:37+00:00 20/09/2012|Ekonomi|

Shitjet online perfaqesojne 3,2% te xhiros totale globale te shitjeve te nivelit te larte dhe pritet te rriten ne menyre te dukshme. 50% e blerjeve ne internet jane me cmim te plote. Te pakten eshte nje fushe qe ecen per mrekulli, me bilanc pozitiv dhe eshte pikerisht fusha e modes, shitjet permes kanaleve online. Sipas rezultateve te prezantuara nga Fondazione Altagamma (qe perfshin gati 70 marka me prestigj, ne nivel nderkombetar) qe bazohen ne nje studim mbi 300 marka boterore. Shitjet online [...]

20 09, 2012

Vitin e ardhshëm banka e parë e organeve në Shqipëri

By | 2012-09-20T11:04:47+00:00 20/09/2012|Shëndetësi|

Vitin e ardhshëm pritet ngritja dhe funksionimi i bankës së parë të organeve në Shqipëri. Do të jetë kjo strukturë shëndetësore që do të vlerësojë, ruajë dhe shperndajë qelizat, indet apo organet të destinuara për transplantim. Sipas Ministrinë e Shëndetësisë gjithcka do të realizohet bazuar mbi kërkesat e pacientëve në pritje. Dhurues mund të jetë kushdo që dëshiron. Ndërsa janë të shëndetshëm këta persona kryejnë të gjitha analizat dhe banka e organeve i pajis me kartën e dhuruesit. Ndërkohë q [...]

18 09, 2012

Ministri Saraçini do të marrë pjesë në Samitin global për energjetikë në Londër

By | 2012-09-18T11:35:04+00:00 18/09/2012|Ekonomi|

Qëllimi i Samitit është shqyrtimi i gjendjes në fushën e energjisë globale si dhe që bashkërisht të përcaktohen drejtimet për qëndrueshmëri dhe rritje në të ardhmen. Ministri i ekonomisë Valon Saraçini më 18 dhe 19 shtator do të qëndroj në vizitë pune në Londër, Britania e Madhe, ku do të marrë pjesë në ‘FT Global Energy Leaders Summit’, në të cilin marrin pjesë liderë, krijues politikash, inovatorë dhe njerëz të shquar nga lëmia e financave nga e gjithë bota. Qëllimi i Samitit është shqyrtimi i [...]

17 09, 2012

Gjirokastër, hapet panairi “Expo Gjirokstra 2012”

By | 2012-09-17T12:29:41+00:00 17/09/2012|Ekonomi|

Mbi 50 ekspozues të drejtpërdrejtë dhe përfaqësues të sipërmarrjeve të njohura në rajon janë bërë pjesë e Panairit "Expo Gjirokastra 2012" vendosur në pallatin e lojrave me dorë të qytetit. Pjesmarrës për herë të parë në panairin "Expo Gjirokastra 2012" janë sipërmarrës e prodhues grek si dhe Dhoma e Tregëtisë dhe Industrisë së Janinës. Me celjen e panairit "Expo Gjirokastra 2012" është përuruar gjithashtu edhe celja e zyrës së Informimit të Biznesit në BE pranë Dhomës së Tregëtise dhe Industris [...]

14 09, 2012

City Mall Shkup (Skopje City Mall) fillon me punë më 4 tetorë

By | 2012-09-14T12:28:20+00:00 14/09/2012|Ekonomi|

[custom_frame_left][/custom_frame_left] Qendra tregtare e shumëpritur City Mall Shkup(Skopje City Mall)  zyrtarisht do ti hap dyert për vizitorët më 4 tetor 2012. Gjatë disa ditë pas hapjes do të pësojnë një sërë aktivitete të ndryshme për të gjithë vizitorët. 150 brende të famshme, si dhe brend të mëdha lokale do të jenë të pranishëm në këtë qenëdër tregtaree cila ka një sipërfaqe prej 90.000m2 nga e cila 39.000m2 janë të destinuara për dhënie me qira. Vizitorët do të kenë në dispozicion një Pa [...]

13 09, 2012

Kosova humb miliona euro për mungesë të kodit telefonik

By | 2012-09-13T12:11:05+00:00 13/09/2012|Tekomunikacion|

Qeveria e Kosovës e ka mirëpritur miratimin e rezolutës në Kuvend për heqjen e kodeve telefonike që tani përdoren dhe shfrytëzimin e kodit telefonik të Shqipërisë pasi Kosova nuk mund ta ketë kodin e saj. Ata thonë se nuk do të ndalen së insistuari që Kosova ta ketë kodin e saj. Por, ekspertë të kësaj fushe thonë se Kosova ka mundur të jetë anëtare e ITU-së, insitucion kompetent për dhënien e kodeve, edhe pa qenë anëtare e OKB-së. Por ,zyrtarët qeveritar thonë se kjo është e pamundur. “Ne do të [...]

10 09, 2012

Privatizimi i hidrocentraleve

By | 2012-09-10T13:45:50+00:00 10/09/2012|Ekonomi|

Nxjerrja në tender e katër hidrocentraleve të Ulzës,Shkopetit dhe dy HEC-eve të Bistricës përbën një rast të paprecedentë, kur Qeveria shet tek privatët vepra ekzistuese energjetike të ndërtuara gjatë kohës së regjimit komunist. Gjatë viteve të fundit, Shqipëria ka nënshkruar qindra kontrata që parashikojnë ndërtimin e hidrocentraleve të reja nga privatët me koncesion, por në asnjë rast deri më tani nuk është shitur asnjë vepër ekzistuese. Por cila është pasaporta e katër hidrocentraleve të nxje [...]

7 09, 2012

Tenderi për shitjen e Albpetrol, në garë të “mëdhenjtë”

By | 2012-09-07T11:25:00+00:00 07/09/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Tiranë - Shqipëria nxjerr sot në shitje një nga asetet më të mëdha të saj ekonomike, siç është kompania "Albpetrol". Bashkë rne shitjen e kësaj kompanie, fituesit do të rnund të kenë edhe ekskluzivitetin e nxjerrjes së naftës dhe gazit në të gjithë zonën ku shtrihet kornpanie. Agjencia "Reuters" shkruan se "Albpetrolit", i janë dhënë dy licenca për transportirnin dhe shpërndarjen e gazit, vendim i cili është marrë këto ditë, dhe që synonte të rriste vlerën e kompanisë. Dy licencat e dhëna, kanë [...]

6 09, 2012

Muaji korrik regjistron shifra rekorde të importit

By | 2012-09-06T12:05:26+00:00 06/09/2012|Ekonomi|

Prishtinë, 6 shtator – Bilanci tregtar i Kosovës vazhdon të përkeqësohet. Raportet e fundit tregojnë për një rritje të deficitit tregtar për rreth 9 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Rreth 12 për qind është rritur deficiti edhe nga muaji qershor në muajin korrik. Muaji korrik është muaji me importin më të madh gjatë këtij viti. Sipas të dhënave të fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, 17.5 milionë euro është importi më i madh në këtë muaj në krahasim me mu [...]

3 09, 2012

Dyfishohen tarifat e sigurimit të automjeteve

By | 2012-09-03T12:29:57+00:00 03/09/2012|Sigurime|

Policat e sigurimeve të automjeteve tani e tutje do të arkëtohen në sportelet e bankave të nivelittë dytë. Çdo shoqëri sigurimesh do të ketë mundësinë të zgjedhë bankën që dëshiron për arkëtimet e saj. Një vendim i tillë i marrë nga kompanitë e sigurimeve mënjanon abuzimet me tarifat që secila prej kompanive të sigurimeve ofron aktualisht. Sipas Shoqatës së Kompanive të Sigurimit arkëtimi nga bankate policave pritettë ulë shkallën e abuzimitdhe për rrjedhojë të rrisë arkëtimet. Aktualisht siguri [...]