Bie Me 20 Për Qind Çmimi I Naftës Në Tregun E Huaj, Në Shqipëri nuk ndryshon

/, Ekonomi/Bie Me 20 Për Qind Çmimi I Naftës Në Tregun E Huaj, Në Shqipëri nuk ndryshon

Bie Me 20 Për Qind Çmimi I Naftës Në Tregun E Huaj, Në Shqipëri nuk ndryshon

Në bursën ndërkombëtare çmimi i naftës është ulur me 20 %, por në Shqipëri ky çmim ka njohur një rënie mjatt të vogël, qe nuk e kalon 5 përqindëshin. Lajmi i mirë është se ekspertët e tregjeve financiare parashikojnë se viti 2012 do të paraqesë një tendencë rënieje përçmimin e karburanteve. Reflektimin e ngadalte ne Shqipëri të uljes së çmimittë naftës, shoqata e hidrokarbureve e lidh me forcimin e dollarit nëtregun valutorvendas. Nëse dote llogarisnim çmimin e një litër nafte sot ne Shqipëri, duke u bazuartekvlera e një fuçie ne tregun e huaj, qe mesatarisht shkon ne 106 dollarë, rezulton 150 leke, duke përfshirë te gjitha taksat, si dhe fitimin prej 15 për qind te tregutte pakicës. Por çmimi mesatar i naftës aktualisht është 185 leke për litër.

[custom_frame_center]Bie me 20 për qind çmimi i naftës në tregun e huaj, në Shqipëri sv  ndryshon[/custom_frame_center]

Burimi: www.lajmifundit.com

Data e publikimit: 27.05.2012

By | 2012-05-28T12:28:48+00:00 28/05/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|