Bankat

/Bankat
5 11, 2012

Konfindustria: “Të zhgënjyer nga Banka e Shqipërisë për normën 4% të interesit”

By | 2012-11-05T12:03:11+00:00 05/11/2012|Bankat, Ekonomi|

Konfindustria disa ditë më parë kërkoi publikisht nga Banka e Shqipërisë për të vazhduar politikën zbutëse monetare me qëllim tejkalimin e gjendjes së vështirë të mungesës së likuiditetit në ekonomi dhe nxitjes së kreditimit, që tashmë është në nivelet më të ulta historike. Çdo rënie e mëtejshme e konsumit si pasojë e mungesës së likuiditetit do të prekte ndjeshëm para së gjithash industritë prodhuese vendore, duke rrezikuar hyrjen e ekonomisë kombëtare në një cikël të mbyllur negativ me pasoja [...]

26 10, 2012

Berisha: Bankat, masa për të nxitur rritjen ekonomike

By | 2012-10-26T10:32:37+00:00 26/10/2012|Bankat, Ekonomi|

Kryeministri Berisha ka kërkuar sot nga bankat që operojnë në vendin tonë të marrin masa për të nxitur rritjen ekonomike. Duke folur në konferencën e 10-të ndërkombëtare të Bankës së Shqipërisë, kryeministri Berisha theksoi ekonomia shqiptare i përballoi me sukses krizës ekonomike. “I bëj thirrje të gjitha bankave të vendit të bëjnë çdo gjë që të nxisimin rritje ekonomike sepse kjo është Leva e Arkimedit për të përballuar efektet e krizës. Ekonomia jonë është një ekonomi që ka një propocion të s [...]

28 09, 2012

Bankat s’ i ulën normat e kredisë, por i shpëtuan krizës financiare

By | 2012-09-28T11:09:30+00:00 28/09/2012|Bankat, Ekonomi|

Prishtinë, 28 shtator – Sektori bankar në Kosovë është në gjendjen më të mirë që ka pasur ndonjëherë. Ky sektor nuk është prekur nga kriza globale financiare. Përkundrazi, sipas guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës, Gani Gërguri, ky sektor ka ndikuar në zhvillimin ekonomik të vendit dhe në zbutjen e efekteve negative që kërcënojnë çdo ditë ekonominë e vendit nga sektorë të jashtëm. Këto fjalë i tha Gërguri në hapje të “Panairit Financiar 2012”, të organizuar nga Shoqata e Bankave të Kosovë [...]

30 05, 2012

Sistemi i qëndrueshëm bankar, garanci për investitorët e jashtëm

By | 2012-05-30T12:23:44+00:00 30/05/2012|Bankat, Ekonomi, Kosove, Tekomunikacion|

Prishtinë, 30 maj - Rritja ekonomike prej 3-4 për qind është tregues se Kosova është vend i sigurt për investime të jashtme, ka thënë drejtori i përgjithshëm i Raiffeisen Bank, Robert Wright, në debatin për rolin e investimeve të huaja, i cili është organizuar nga Universiteti AAB. Sipas Wright, sistemi bankar i Kosovës është më i qëndrueshmi aktualisht në Evropë. “GDP-ja është rritur për 3-4 për qind dhe mendoj se është më e larta në Evropë, pavarësisht krizës financiare. Kjo e bën Kosovën një [...]

23 05, 2012

BSH: Ulen Depozitat E Bizneseve, Po Shtohen Kursimet E Individëve

By | 2012-05-23T14:42:29+00:00 23/05/2012|Bankat, Ekonomi|

Banka e Shipërisë theksoi se tremujori i parë i këtij viti ka shënuar një rritje të aktiveve të sistemit bankar në vend. Sipas të dhënave të publikuara nga Shoqata e Shqiptare e Bankave në periudhën janar-mars 2012, aktivet kanë arritur në 1,140 miliardë lekë apo 89% të PBB. Sipas këtyre të dhënave kjo rritje është e njëjtë me po këtë periudhë të vitittë kaluar, në nivelin e 1,8%. Edhe depozitat në fund të tremujorittë parë rezultojnë rreth 14 miliardë lekë më shumë se në fund të 2011-ës të mbës [...]

22 05, 2012

‘Halk bank’ me ekspoziturë në lagjen Aerodrom të Shkupit

By | 2012-05-22T13:49:15+00:00 22/05/2012|Bankat, Ekonomi|

Banka turke ‘Halk bank’ hapi ekspoziturë të re në lagjen Aerodrom të Shkupit. Drejtori ekzekutiv i Halk Bank në Maqedoni Nexhdet Palakçi, paralajmëroi se deri në fund të vitit kjo bankë në Maqedoni do të hapë 9 filiale të reja duke e rritur numrin në 30. Palakçi informoi se Halkbank ka filluar procesin e marrjes së Ziraat Bankës. duke thënë se Maqedonia për bankën që përfaqëson ka domethënie strategjike. Ai shtoi se turqit planifikojnë të hujnë në Sërbi jo përmes Halk Bank Turqi, por përmes bank [...]

21 05, 2012

Shqipëri, Dobësohet Monedha Euro

By | 2012-05-21T13:17:44+00:00 21/05/2012|Bankat, Ekonomi|

Dobësohet monedha europiane në Shqipëri. Javët e fundit euro është zhvlerësuar kundrejt lekut shqiptar me disa pikë dhe trendi tregon se ky zhvlersim do vijoj edhe për disa kohë. Një euro është shkëmbyer me 138 lekë kundrejt 142 lekëve që shkëmbehej disa javë më pare. Sipas specialistëve janë disa faktorë që kanë ndikuar në vlerësimin e monedhës sonë kombëtare. Kriza ekonomike që ka përfshirë eurozonën e ka dobësuar ndjeshëm monedhën euro duke vlerësuar monedhën amerikane. Në kursin e këmbimit v [...]

21 05, 2012

Bankat Në Shqipëri Shpresojnë Të “Përfitojnë” Nga Kriza Greke

By | 2012-05-21T12:37:26+00:00 21/05/2012|Bankat, Ekonomi|

Kriza greke dhe paniku i krijuar mbi sigurinë e depozitave që gjendet në sistemin bankar të fqinjit tonë jugor ka sjellë gjatë vitit të fundit një fluks të pazakontë transfertash të kursimeve të emigrantëve shqiptarë në atdhe, duke krijuar çrregullime në tregun e këmbimit valutor dhe duke i shtyrë bankat të mendojnë se si të përfitojnë nga ky fenomen. Disa banka kanë filluar të krijojnë produkte të posaçme dhe janë angazhuar në fushata reklamash që kanë për synim të thithin në formën e depozitav [...]

16 05, 2012

Raiffeisen Banka profit 12.4 mil.euro

By | 2012-05-16T10:48:57+00:00 16/05/2012|Bankat, Ekonomi|

Prishtinë. Raiffeisen Bank në Kosovë publikoi raportin vjetor 2011, në të cilin thuhet se ky vit ka qenë mjaft i suksesshëm për Bankën dhe është dalluar me një rritje të rëndësishme dhe përmirësime të mëtutjeshme të treguesve kyç të performancës. Në raport thuhet se asetet e përgjithshme ishin 682.8 milionë euro, përderisa kreditë dhe paradhëniet kanë arritur shifrën 429.1 milionë euro. Depozitat e klientëve vazhduan të jenë stabile duke arritur shifrën prej 557.3 milionë euro. Profiti i arritur [...]

15 05, 2012

Depozitat, Shqipëria Ka 78 Mijë Milionerë

By | 2012-05-15T14:19:55+00:00 15/05/2012|Bankat, Ekonomi|

Rritet me 1 për qind numri i të pasurve. 58% e parave në banka, në duart e 5% të depozituesve. Raporti i Agjencisë së Depozitave: Mbi 1.5 milionë kanë kursime.Shqipëria sot ka më shumë milionerë se një vit më parë dhe tendenca që një numër i vogël individësh të kenë shumicën e parave vijon të theksohet. Shifrat tregojnë se paratë e depozituara në banka në masën 58 për qind të totalit janë në duart e 5 për qind të depozituesve. Të dhënat e Agjencisë së Sigurimit të Depozitave për vitin 2011 refle [...]