Bankat

/Bankat
15 05, 2012

Greqia Me Dhrahmi, Emigrantët Nisin Transferimin E Kursimeve Në Shqipëri

By | 2012-05-15T10:49:38+00:00 15/05/2012|Bankat, Ekonomi|

Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë vlerësohet se depozitat e shqiptarëve në bankat greke janë rreth 2 miliardë euro. Ekspertët në banka lajmërojnë për një valë të re transferimi të depozitave nga Greqia drejt Shqipërisë Një valë e re kursimesh pritet të lërë bankat greke në drejtim të Shqipërisë. Ekspertët në bankat e nivelit të dytë lajmërojnë sinjale të transferimit të kursimeve të emigrantëve nga Greqia në bankat shqiptare, për shkak të frikës së zhvlerësimit të tyre prej daljes së Greqi [...]

9 05, 2012

Tashme Kryerja E Pagaseva Mund Te Realizohet Me Shpejt Me “EasyPay”

By | 2012-05-09T12:24:19+00:00 09/05/2012|Bankat, Tekomunikacion|

Nje epoke e re ne boten e pagesave online po fillon te zhvillohet dhe lulezoje ne Shqiperi. Tashme mund te rimbushni celeularin tuaj PLUS ose te paguani numrin tuaj me kontrate drejtpersedrejti nga telefoni juaj. Nese nuk ju mjafton mund te blini abonimin Digitalb ose karten Gold per te shijuar filmin tuaj te preferuar pa levizur nga poltrona. Kjo risi vjen ne tregun Shqiptar nga kompania Easy Pay, lider ne sektorin e tranzaksioneve online ne Shqiperi. EasyPay prezantohet per here te pare ne Shq [...]

19 04, 2012

BERZH: Shqiptarët u Rikthehen “Fajdeve”

By | 2012-04-19T13:45:37+00:00 19/04/2012|Bankat|

Eksperti i Bankës, Peter Saneey: Qeveria të zgjidhë me prioritet çështjen e pronësisë dhe borxhit. Kriza e besimit, qytetarët besojnë më shumë te njëri-tjetri, sesa te shteti. Kriza ekonomike globale la “trashëgim” një sjellje shumë konservatore të qytetarëve kur vjen fjala te shpenzimet. Ulja e konsumit është një nga dukuritë e shumta që e përforcojnë këtë ide. Eksperti Peter Saneey i Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, prezantoi dje qëndrimin që dy raporte të BERZH-it paraqesin jetën [...]

9 04, 2012

Banka e Shqipërisë politika të kujdesshme për të mos krijuar lëvizje të forta

By | 2012-04-09T13:12:49+00:00 09/04/2012|Bankat|

Ekspertët e ekonomisë gjykojnë se Banka e Shqipërisë është gjithnjë e kujdesshme në ndërhyrjet e saj, për të mos krijuar lëvizje të forta, por gjithësesi janë të mendimit ata, norma e interesit për lekun mund të ulet sërish, në rast se ekonomia shqiptare vijon të rritet me ritme të ngadalëta, nën potencialet e saj. Arjan Kadareja, anëtar i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë, në një prononcim për mediat, u shpreh se “vendimi i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë për të ulur nor [...]