Derivate të naftës

/Derivate të naftës
19 11, 2012

Shtrenjtohet benzina dhe nafta

By | 2012-11-19T14:35:53+00:00 19/11/2012|Derivate të naftës|

Komisioni Rregullator i Energjetikës (KRRE) ka vendosur sot t’i shtrenjtojë sërish çmimet e derivateve të naftës. Sipas vendimit më të ri, benzina EuroSuper 95 do të shtrenjtohet për 1,5 denarë, kurse ajo EuroSuper 98 do të jetë më e shtrenjtë për 1 denar për litër. Dizeli, gjegjësisht Eurodizeli do të shtrenjtohet për 0,5 denar për litër. Pas këtij vendimi, do të shtrenjtohet edhe vaji i lehtë për amvisëri, që do të kushtojë tash e tutje 61 den/l. Çmimet e reja të derivateve do të duken si më p [...]

8 10, 2012

Austriaket marrin kontrollin e naftes

By | 2012-10-08T10:51:52+00:00 08/10/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Global Fluids International eshte kompania fituese e koncesionit 10 vjeçare. Ky eshte nje konsorcium i cili perbehet edhe nga dy kompani te tjera. Ministria e Financave ka bere publike vetem pak dite me pare fituesin, nje proces ky i cili ka kaluar ne heshtje te plote. Ofertat ne tender ishin paraqitur qe ne daten 14 maj, po ne gare ishte leshuar nje oferte, nga konsorciumi tashme fitues. Sipas te dhenave, ky koncesion u dha pas ofertes prej 4 milion dollare qe ofroi kompania austriake, vlere e [...]

25 09, 2012

Nafta, rritet me 24% importi në gusht

By | 2012-09-25T12:19:55+00:00 25/09/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Qarkullimi me automjete në muajt e verës “nën efektin turizëm dhe jo vetëm”, por edhe ardhja e emigrantëve kanë shtuar kërkesën në vend për karburantet. Shifrat e publikuara nga Instituti i Statistikave për muajin gusht e reflektojnë më së miri këtë tendencë, ku vërehet se rritja më e madhe e importit të mallrave të akcizës është te nënproduktet e naftës. Kështu, sipas INSTAT, importi i mallrave të akcizës në muajin e tetë të vitit, u rrit me 24%. Nga totali i mallrave të akcizës të importuara, [...]

24 09, 2012

Benzina më e lirë për 3.5 denarë

By | 2012-09-24T13:51:54+00:00 24/09/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Komisioni rregullator për energjetikë vendosi që prej sonte në mesnatë çmimi me pakicë i EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS – 98 të zvogëlohen për 3.50 denarë Komisioni rregullator për energjetikë vendosi që prej sonte në mesnatë çmimi me pakicë i EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS – 98 të zvogëlohen për 3.50 denarë për një litër. Kështu çmimi i EUROSUPER BS-95 arrin 83 denarë, ndërsa i EUROSUPER BS-98 arrin 85 denarë për një litër. Çmimet me pakicë të EURODIZEL (D-E V) dhe Vajit Ekstra të Lehtë për [...]

7 09, 2012

Tenderi për shitjen e Albpetrol, në garë të “mëdhenjtë”

By | 2012-09-07T11:25:00+00:00 07/09/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Tiranë - Shqipëria nxjerr sot në shitje një nga asetet më të mëdha të saj ekonomike, siç është kompania "Albpetrol". Bashkë rne shitjen e kësaj kompanie, fituesit do të rnund të kenë edhe ekskluzivitetin e nxjerrjes së naftës dhe gazit në të gjithë zonën ku shtrihet kornpanie. Agjencia "Reuters" shkruan se "Albpetrolit", i janë dhënë dy licenca për transportirnin dhe shpërndarjen e gazit, vendim i cili është marrë këto ditë, dhe që synonte të rriste vlerën e kompanisë. Dy licencat e dhëna, kanë [...]

27 08, 2012

Bankers Petroleum interesohet për Albpetrolin

By | 2012-08-27T12:02:39+00:00 27/08/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Kompania kanadeze është pjesë e listës prej 14 të interesuarve për blerjen. Bankers Petrolium interesohet për ALBPETROL. Duket se kompania shtetërore, e nxjerrë në shitje, ka zgjuar intresin e disa kompanive, lista e të cilave sa vjen e shtohet. Së fundmi Enti Rregullator i Energjisë ka dhënë për Albpetrol 2 leje për furnizimin me energji elektrike direkt nga rrjeti i transmetimit si dhe për tregtimin e kësaj energjie. Kjo ka bërë që kompania të ketë vlera edhe më të larta për investitorët që kë [...]

31 07, 2012

Benzina dhe dizeli shtrenjtohen për 2 dhe 3 denarë

By | 2012-07-31T10:54:15+00:00 31/07/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Çmimet e karburanteve të naftës sërish rriten. Prej të hënës në mesnatë benzina shtrenjtohet 2 denarë për një litër, ndërsa dizeli shtrenjtohet për 3 denarë. Kështu vendosi të hënën Komisioni rregullator i energjetikës. Me këtë vendim rriten çmimet rafinerike dhe të shitjes me pakicë të derivateve të naftës për mesatarisht 5,49, respektivisht 4,25 për qind. Çmimi i ri i EUROSUPER BC-95 është 82,50 denarë për një litër, ndërsa EUROSUPER BS-98 do të shitet për 84 denarë për një litër EURPDIZEL (D- [...]

28 05, 2012

Bie Me 20 Për Qind Çmimi I Naftës Në Tregun E Huaj, Në Shqipëri nuk ndryshon

By | 2012-05-28T12:28:48+00:00 28/05/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Në bursën ndërkombëtare çmimi i naftës është ulur me 20 %, por në Shqipëri ky çmim ka njohur një rënie mjatt të vogël, qe nuk e kalon 5 përqindëshin. Lajmi i mirë është se ekspertët e tregjeve financiare parashikojnë se viti 2012 do të paraqesë një tendencë rënieje përçmimin e karburanteve. Reflektimin e ngadalte ne Shqipëri të uljes së çmimittë naftës, shoqata e hidrokarbureve e lidh me forcimin e dollarit nëtregun valutorvendas. Nëse dote llogarisnim çmimin e një litër nafte sot ne Shqipëri, d [...]

23 05, 2012

Në Qershor, Kërkim Për Naftë Në Zona Të Reja

By | 2012-05-23T11:20:19+00:00 23/05/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

“Petromanas”, njëra nga kompanitë më të njohura ndërkombëtare që operon në fushën e kërkimit të naftës, në bashkëpunim me SHELL, është gati për nisjen e një operacioni kërkimi nafte në zona të reja, në Berat dhe nën zonën mes Shkodrës e Lezhës. Në një takim të komitetit përbërës të këtyre kërkimeve dhe e përfaqësuar nga Drejtori i Agjencisë së Burimeve Natyrore, Besian Pesha, u deklarua se shpimi i puseve të para do të nisë së shpejti, konkretisht në qershor. Investimi në total i kompanisë së hu [...]

16 05, 2012

Bankers Petroleum Shton Prodhimin E Naftës

By | 2012-05-16T12:13:04+00:00 16/05/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Fitimet rriten me 41% kundrejt të njëjtës periudhë në 2011 Kompania kryesore e prodhimit të naftës në vend Bankers Petroleum edhe për tremujorin e parë të këtij viti ka shënuar rezultate positive. Në raportin më të fundit të publikuar nga kjo kompani vihet re se për periudhën janar –mars 2012, të ardhurat e saj janë shtuar me 41% më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar, në 102 milionë dollarë. Sipas Bankers kjo rritje e të ardhurave është realizuar falë shtimit të prodhimit të naftës me [...]