Derivate të naftës

/Derivate të naftës
8 05, 2012

Katari Do Investojë Në Maqedoni

By | 2012-05-08T10:08:07+00:00 08/05/2012|Derivate të naftës, Ekonomi|

Investimi i parë nga Katari do të realizohej në sferën e pompave të benzinës. Përfaqësues të kompanisë "Katar Fjuall" ishin në Maqedoni edhe para disa viteve dhe i shqyrtuan të gjitha potenciale. Ata kanë mbërritur më së shumti në procesin e analizimit të tregut, potencialin që e ofron Maqedonia. Ata shqyrtojnë jo vetëm mundësi që të ketë pompa të benzinës në shtet, por të ketë edhe depo për derivate me çka në bazë rajonale do ta shërbenimin tregun e Ballkanit. Këtë e bëri të ditur drejtori I Dr [...]

7 05, 2012

Lirohen Benzinat Për 3,5 Denarë

By | 2012-05-07T14:02:35+00:00 07/05/2012|Derivate të naftës|

Çmimet me pakicë të Eurodizel dhe i Vajit ekstra të lehtë për amvisëri nuk ndërrohen, respektivisht çmimi i Eurodizelit arrin 72,50 denarë për litër, ndërsa i Vajit ekstra të lehtë për amvisëri do të arrijë 61,50 denarë. Zvogëlohet edhe çmimi i mazutit për 0,399 denarë për kilogram dhe do të arrijë 46,7 denarë. Benzinat prej sonte në mesnatë lirohen për 3,5 denarë, ndërsa çmimi i dizelit dhe vajit ekstra të lehtë mbetet i pandryshuar. Sipas vendimit të Komisionit rregullator të energjetikës, Eur [...]

20 04, 2012

Çmimi i Naftës Me Rritje

By | 2012-04-20T13:31:30+00:00 20/04/2012|Derivate të naftës|

Kontratat e naftës kanë rikuperuar një pjesë të humbjeve të premten, por janë duke mbyllur edhe performancën më të dobët javore në 3 muajt e fundit. Kontratat e naftës janë presuar në këtë javë nga tërheqja e investitorëve prej stoqeve me risk, si pasojë e rizgjimit të shqetësimeve për rrugën që do të ndjekë kriza e borxhit sovran të Eurozonës. Ndikim presues ka dhënë edhe të dhënat zhgënjyese të punësimit në Shtetet e Bashkuara si dhe ngadalësimi i fortë i aktivitetit të industrisë amerikane. K [...]

17 04, 2012

Naftëtarët Mbesin Jashtë Kontrollit të ATK-së

By | 2012-04-17T12:16:39+00:00 17/04/2012|Derivate të naftës|

Prishtinë, 17 prill – Naftëtarët që kanë qarkullim më legal me mbi 500 milionë euro në vit vazhdojnë të jenë jashtë kontrollit fiskal të Administratës Tatimore të Kosovës. Në bizneset e naftëtarëve nuk është vendosur ende asnjë arkë fiskale. Madje deri më tani nuk është certifikuar asnjë sistem fiskal të cilat do të montoheshin në pikat e shitjes së karburanteve, si masë për futjen nën kontroll të këtij biznesi. Certifikimi i pajisjeve elektronike fiskale është për futjen në treg të tyre nga ope [...]

12 04, 2012

Qeveria: Çmimi i Derivateve, Nuk Varet Nga Ne

By | 2012-04-12T14:49:36+00:00 12/04/2012|Derivate të naftës|

Rritja e çmimeve të derivateve të naftës mbetet në mëshirë të Qeverisë. Sipas zv/ kryeministrit për çështje ekonomike Vlladimir Peshevski, pushteti ekzekutiv do të intervenojë në çmimin e derivateve të naftës atëherë kur ajo do të vlerësojë se një gjë e tillë është e nevojshme. Peshevski paralajmëroi se për këtë çështje duhet një qasje shumë serioze dhe analitike. Dhe, derisa Qeveria bën analiza, çmimet e derivateve të naftës në vend po shënojnë rekorde.‘Qeveria nuk ka shkop magjik t’i ndryshojë [...]

9 04, 2012

Grosistët: Çmimi i naftës me shumicë drejt 200 lekëve

By | 2012-04-09T12:28:45+00:00 09/04/2012|Derivate të naftës|

Parashikimet për rritjen e çmimit të naftës janë të frikshme. Grosistët mendojnë se, me shumicë, çmimi i arit të zi do të shkojë në 200 lekë për litër, në një kohë shumë të afërt. Dhe në qoftë se parashikimet e grosistëve vërtetohen, xhepat e qytetarëve do të rrënohen më shumë dhe alternativa tjetër është kyçja e mjeteve në garazh. Parashikimi I grosistëve për një rritje të mëtejshme të mundshme të çmimit të naftës, vjen si rezultat i reflektimit të burses ndërkombëtare. Dje në rafineritë arabe [...]