Industri

/Industri
15 05, 2012

UNMIK/Kosovo “Operon” Në Tregun E Kosovës

By | 2012-05-15T12:23:36+00:00 15/05/2012|Ekonomi, Industri, Markete|

Prishtinë, 15 maj – Në tregun e brendshëm të Kosovë nuk ka hyrë asnjë produkt me mbishkrimin UNMIK/Kosovo, që nga data 1 maj kur ka hyrë në fuqi vendimi i Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë. Madje, Doganat e Kosovës as që kanë hasur produktet të tilla gjatë kësaj periudhe sa është në fuqi vendimi. Në tregun e Kosovës vazhdon të ketë produktet që mbajnë këtë mbishkrim, i cili është ndaluar me një vendim të Ministrisë së Tregtisë. Megjithatë, nuk përjashtohet mundësia që produktet që hyjnë ileg [...]

11 04, 2012

Vendimi, Hiqet TVSH Ndaj Importit të Makinerive Për Investime

By | 2012-04-11T13:02:43+00:00 11/04/2012|Ekonomi, Industri|

Një nga vendimet që mori dje Task-Forca për Reformën Rregullatore është heqja e TVSH për makineritë dhe pajisjet. Rritet transparenca e prokurimeve publike. Ja të gjitha vendimet. TVSH që vilet në dogana ndaj importit të makinerive dhe pajisjeve për investime do të hiqet. Ky ka qenë orientimi që kryeministri Berisha ka dhënë dje ndaj ministrit të Financave, Ridvan Bode, gjatë mbledhjes së Task-Forcës për Reformën Rregullatore. Pas takimit të zgjeruar konsultativ që zhvilloi ditë më parë me përfa [...]