Industria e duhanit

/Industria e duhanit
18 06, 2012

Kriza i Shtyn Duhanxhinjtë të Pinë Cigare më të Lira

By | 2012-06-18T12:34:31+00:00 18/06/2012|Industria e duhanit, Kosove|

Rovinj, Kroaci, 18 qershor – Kriza ekonomike që ka përfshirë globin po ndikon dukshëm edhe tek duhanxhinjtë. Një e treta e duhanxhinjve tani pinë duhan të lirë. Kjo është vërejtur edhe në Kosovë, ku rreth 35 për qind e duhanxhinjve pinë cigare të lira. Kriza nuk ka ndikuar te zvogëlimi i konsumit të duhanit. Sipas të dhënave zyrtare, duhanpirja përkundrazi është rritur. Duhanpirësit e prekur nga kriza kanë filluar të kalojnë nga duhani i fabrikuar si cigare, në konsumimin e duhanit të pështjellu [...]

25 05, 2012

Akciza Mblidhet Nga Doganat, Gati Struktura

By | 2012-05-25T11:35:26+00:00 25/05/2012|Industria e duhanit|

Ligji për akcizat parashikon reformimin e sistemit të mbledhjes së akcizës për mallra si karburantet, pijet alkoolike, cigaret, kafenë etj., gjë e cila do t’I kalojë si përgjegjësi Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave. Që prej diskutimit të ligjit me grupet e interesit, qeveria filloi të organizojë strukturat që do të merren me administrimin e saj. Tashmë struktura është thuajse gati dhe pritet të hyjë në veprim nga data 1 korrik e këtij viti, kur detyrimi për vjeljen e akcizës i kalon terësis [...]