Maqedoni

/Maqedoni
25 06, 2012

Hoxhaj vizitë në Maqedoni

By | 2012-06-25T13:14:55+00:00 25/06/2012|Kosove, Maqedoni|

Ministri i Jashtëm i Kosovës, Enver Hoxhaj sot po qëndron për vizitë zyrtare në Maqedoni. Ministri Hoxhaj do të takohet me presidentin e Maqedonisë, Gjorgje Ivanov dhe homologun e tij, ministrin e jashtëm, Nikolla Popovski. Në këto takime do të shkëmbehen mendime dhe iniciativa për shumë çështje dypalëshe në interes të të dyja vendeve, theksohet në komunikatën e MPJ-së në Shkup. Gjithashtu në agjendën e  këtyre takimeve do të jenë nismat e reja dhe vlerësimi i zhvillimeve në rajon. Një theks i v [...]

5 06, 2012

Maqedonia Nikoqire E Takimit Për Digjitalizim Të Vendeve Në EJL

By | 2012-06-05T14:49:47+00:00 05/06/2012|Maqedoni, Tekomunikacion|

SHkup, 5 qershor 2012 (MIA) - Këmbimi i përvojave dhe përgatitjet për kalimin nga transmetimi analog në atë digjital, që në Maqedoni duhet të funksionojë prej 1 qershorit të vitit të ardhshëm, janë pjesë e diskutimit të takimit të tretë teknik të projektit DigiTV për promovim të digjitalizimit në shtetet e Evropës Juglindore, nikoqir i të cilave prej sot është Këshilli për radiodifuzion i Maqedonisë. Përfaqësues të trupave rregullator nga radiodifuzioni nga Maqedonia, Sllovenia, Italia, Austria, [...]

31 05, 2012

Konferencë Për Biznes – Business Excelence Show

By | 2012-05-31T12:29:56+00:00 31/05/2012|Ekonomi, Maqedoni|

Shou tërëditor multimedial përfshin ligjëratë, panel diskutime, video projeksione dhe telefonata të drejtpërdrejta të 30 ekspertëve të lartë nga 15 vende. Në panel sesion të posaçëm sipas paralajmërimeve, fjalime do të kenë edhe ambasadorë të disa vendeve. Zëvendëskryeministri i angazhuar për çështje ekonomike Vladimir Peshevski sot do ta hapë Konferencën e parë për biznes - Business excelence show në Maqedoni, qëllimi i së cilës është përmirësimi i punës. Shou tërëditor multimedial përfshin lig [...]

21 05, 2012

Zejtarë Nga Maqedonia Në Seminar Për Sipërmarrës Të Rinj Në Bullgari

By | 2012-05-21T12:53:12+00:00 21/05/2012|Ekonomi, Maqedoni|

Bregu i Diellit, 21 maj 2012 (MIA) - Zejtarë nga Maqedonia, anëtarë të Odës të zejtarëve të Republikës së Maqedonisë marrin pjesë në seminarin për sipërmarrës të rinj me temë "Menaxhmenti interkulturor në ndërmarrjet e vogla, të mesme" që prej sot mbahet në Bregun e Diellit në Bullgari. Seminari është në kuadër të projektit "Bashkëpunim ekonomik midis pokrahinës Rajland Fals dhe Evropës Juglindore", ndërsa në organizim të Zyrës ballkanike për ekonomi të vogla dhe zejtari dhe organizatave partner [...]

18 05, 2012

Euro Aktiva, 60 Milionë Euro Për Kompleksin Banesor

By | 2012-05-18T14:33:15+00:00 18/05/2012|Ekonomi, Maqedoni|

Kompania ‘Euroaktiva’ dhe Stopanska banka kanë firmosur një memorandum bashkëpunimi me të cilin banka i lejon kredi me vlerë mbi 60 milion euro për kompletimin e ndërtimit të kompleksit banesor ‘Grand Prestige’ që gjendet në Shkup. Pronari i kompanisë ‘Euroaktiva’ Nuhi Aliu tha se banesat në këto ndërtesa do të jenë me madhësi prej 45 deri 100 metra katrorë, ndërsa do të kushtojnë prej 1100 deri 1250 euro për metër katror. "Ne kemi një bashkëpunim të shkëlqyeshëm me Stopanska bankën na ka përcje [...]