Mjedisi

/Mjedisi
17 05, 2012

Shkatërruesit E Mjedisit, Të Paprekshëm Nga Organet E Drejtësisë

By | 2012-05-17T10:23:51+00:00 17/05/2012|Mjedisi|

Prishtinë, 17 maj – Vlera e gjobave të faturuara për vitin 2011, për gurthyesit dhe eksploatuesit ilegalë të zhavorrit ka qenë 1 milion e 371 mijë euro, ndërsa inkasimi i tyre ka qenë shumë i ulët, gjithsej166 mijë euro. Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM) është shprehur i pakënaqur me punën e gjykatave në Kosovë dhe me vendimet që ato i kanë shqiptuar. Madje, sipas këtij, institucioni, gjykatat në Kosovë po i stimulojnë kompanitë e ndryshme që të mos i respektojnë ligjet dhe se [...]

17 04, 2012

OSBE Ndihmon në Shkatërrimin e Elementeve Kimike

By | 2012-04-17T12:45:50+00:00 17/04/2012|Mjedisi|

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, OSBE, e ka nënshkruar një marrëveshje me Shqipërinë për të ndihmuar në shkatërrimin e prodhimeve kimike nga periudha komuniste, që shpeshherë ishin depozituar në kushte të këqia, ka njoftuar ministria e mbrojtjes e Shqipërisë. Sipas marrëveshjes, OSBE do ta ndihmoj ministrinë e mbrojtjes, që në mënyrë të sigurt të lirohet nga afro 80 tonelata të prodhimeve kimike, që mbahen në depot ushtarake. Ky projekt në masë të madhe financohet nga Republika Ç [...]