Shëndetësi

/Shëndetësi
20 09, 2012

Vitin e ardhshëm banka e parë e organeve në Shqipëri

By | 2012-09-20T11:04:47+00:00 20/09/2012|Shëndetësi|

Vitin e ardhshëm pritet ngritja dhe funksionimi i bankës së parë të organeve në Shqipëri. Do të jetë kjo strukturë shëndetësore që do të vlerësojë, ruajë dhe shperndajë qelizat, indet apo organet të destinuara për transplantim. Sipas Ministrinë e Shëndetësisë gjithcka do të realizohet bazuar mbi kërkesat e pacientëve në pritje. Dhurues mund të jetë kushdo që dëshiron. Ndërsa janë të shëndetshëm këta persona kryejnë të gjitha analizat dhe banka e organeve i pajis me kartën e dhuruesit. Ndërkohë q [...]