Sigurime

/Sigurime
3 09, 2012

Dyfishohen tarifat e sigurimit të automjeteve

By | 2012-09-03T12:29:57+00:00 03/09/2012|Sigurime|

Policat e sigurimeve të automjeteve tani e tutje do të arkëtohen në sportelet e bankave të nivelittë dytë. Çdo shoqëri sigurimesh do të ketë mundësinë të zgjedhë bankën që dëshiron për arkëtimet e saj. Një vendim i tillë i marrë nga kompanitë e sigurimeve mënjanon abuzimet me tarifat që secila prej kompanive të sigurimeve ofron aktualisht. Sipas Shoqatës së Kompanive të Sigurimit arkëtimi nga bankate policave pritettë ulë shkallën e abuzimitdhe për rrjedhojë të rrisë arkëtimet. Aktualisht siguri [...]

13 08, 2012

Nëse je shofer i mirë paguan më pak sigurime

By | 2012-08-13T13:41:16+00:00 13/08/2012|Ekonomi, Sigurime|

Tiranë - Nëse do të jesh shofer i mirë, do të paguash më pak sigurime për automjetin tënd. Formula e re e pagesës së sigurimeve vjen nga Drejtoria e Përgjithshme e Transportit Rrugor, e cila ka nisur punën për projektin e aplikimit të patentave me pikë, përfundimi i të cilit do të përcaktojë dhe një formulë të re të pagesës së sigurimit të detyrueshëm. Sipas rregullittë ri, pagesat nuk do të jenë fikse, çka do të thotë se drejtuesit e automjeteve që kanë bërë aksidente do të paguajnë sigurim më [...]

27 06, 2012

Sigurimet, të ardhurat bien me 6%, pagesa e dëmeve rritet 44%

By | 2012-06-27T10:13:16+00:00 27/06/2012|Ekonomi, Sigurime|

Tregu i sigurimeve këtë vit është përfshirë në zhvillime kontradiktore. Të ardhurat kanë vijuar rënien edhe në muajin maj, por nga ana tjetër pagesa e dëmeve është rritur ndjeshëm me më shumë se 44%. Të dhënat zyrtare nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare raportojnë për 6.8% më pak të ardhura në 5-mujorin e parë të vitit 2012, në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Kjo tregon se edhe sektori i sigurimeve, si treg i pakonsoliduar në vendin tonë, nuk i ka shpëtuar krizës. Por në [...]