Бугарската ,,Соларпро Холдинг” Ќе Гради Фотоволтаичен Парк Во Битола

/, Економија/Бугарската ,,Соларпро Холдинг” Ќе Гради Фотоволтаичен Парк Во Битола

Бугарската ,,Соларпро Холдинг” Ќе Гради Фотоволтаичен Парк Во Битола

Бугарската компанија ,,Соларпро Холдинг” потпиша договор за изградба на фотоволтаичен парк во Македонија.

Според компанијата соларниот парк со моќност од 1 мегават ќе се гради во близина на Битола, а бугарската компанија, ќе биде одговорна за целосната реализација на проектот.

,,Соларпро Холдинг” досега во Бугарија има изградено 32 соларни електрани со вкупен капацитет од речиси 100 мегавати, а соларниот парк во Битола ќе биде првиот што компанијата го гради во странство.

 

[custom_frame_center]Бугарската ,,Соларпро Холдинг” ќе гради фотоволтаичен парк во Битола[/custom_frame_center]

Извор: www.energymk.com.mk

датум на објава: 16.05.2012

By | 2012-05-16T11:35:58+00:00 16/05/2012|Eкологија, Економија|