Осигурување

/Осигурување
6 09, 2012

Полска Компанија го Купува Триглав Осигурување?

By | 2012-09-06T07:15:15+00:00 06/09/2012|Осигурување|

[custom_frame_right][/custom_frame_right] Полска компанија е заинтересирана да го купи Триглав осигурување, најголемата осигурителна компанија во Словенија, присутна и на македонскиот пазар. Според пишувањето на венискот Фајнанс, Владата во Љубљана сака да се ослободи од трите главни државни комапнии, осигуртелната комапнија, Телекомот и нафтената компанија Пертол. Неофицијално за 62,5% од акциите на Триглав заинтерсирана е најголемата полска осигурителна компанија ПЗУ. Покрај Триглав, полјаците [...]

30 08, 2012

Винер осигурување со пораст на полисираната премија од 35 проценти

By | 2012-08-30T14:00:23+00:00 30/08/2012|Осигурување|

Винер осигурување во првото полугодие од оваа година забележа пораст на полсирана премија од 35 проценти. Како што објави Виена Иншуренс Груп, групацијата на која припаѓа Винер осигурување, остварила приходи од 400 милиони денари. Истовремено, профитот на компанијата, во однос на истиот период од изминатата година е зголемен, унапредени се продажните и постпродажните услуги кон клиентите и е зајакната продажната мрежа. Од Групацијата и Винер најавуваат дека и до крајот на 2012 фокусот ќе остане [...]

24 08, 2012

Ѓорѓе Војновиќ Нов Извршен Директор во Триглав Осигурување

By | 2012-08-24T06:12:17+00:00 24/08/2012|Осигурување|

[custom_frame_left][/custom_frame_left] По добивањето на согласноста од Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Македонија за вршење на функцијата извршен член, Одборот на директори на 1-ви август 2012-та година го назначи Ѓорѓе Војновиќ за Извршен директор на Триглав Осигурување АД. „Триглав Осигурување АД, со вклучувањето на г-дин Ѓорѓе Војновиќ во сопствените редови, се стекнува со извонреден менаџер, кој уште повеќе ќе придонесе кон зацврстување на лидерската позиција на компан [...]

1 08, 2012

Остваривме огромен пораст на профитот среде криза

By | 2012-08-01T12:48:54+00:00 01/08/2012|Економија, Осигурување|

“Винер осигурување“, дел од групацијата „Виена иншуренс груп“, е една од ретките македонски компании што може да се пофали со огромен пораст и развој во услови кога во европската и во македонската економија има рецесивен бран. Генералниот директор Зоран Нарашанов вели економската неизвесност не создава паника во компанијата, туку напротив, поради кризата кулминира фокусираноста кон развојот и експанзијата „Винер осигурување“ минатата година ја заврши со 100.000 нови корисници. Продолжи ли трендо [...]

31 07, 2012

Македонците се Повеќе се Плашат за Иднината

By | 2012-07-31T09:35:10+00:00 31/07/2012|Осигурување|

Лани четирите компании што нудат договори за животно осигурување од продажба на премии собрале осум милиони евра, што е за два и пол милиони евра, или за 40 проценти повеќе во однос на претходната година. За штети, пак, исплатиле само 1,3 милион евра. Кај бројот на договори се забележува пораст од 32,53 проценти во споредба со претходната година. Овој резултат, пред се, се должи на појавата на двете нови друштва на пазарот на осигурување на живот, како и на зголемената деловна активност на посто [...]

23 07, 2012

Автомобилот Помил од Животот

By | 2012-07-23T07:18:59+00:00 23/07/2012|Осигурување|

На македонските граѓани помили им се нивните возила и домови отколку сопствениот живот. Ова може да се заклучи ако се погледнат податоците дека дури 92,70 отсто од приходите на осигурителните компании се остварени од продадени полиси за неживотно осигурување, а остатокот е остварен од животно осигурување. Според годишниот извештај на Агенцијата за супервизија на осигурувањето за 2011 година, македонските осигурителни компании оствариле 110 милиони евра приходи врз основа на издадени полиси што е [...]

5 07, 2012

Винер Животно Осигурување – 3Д за Луѓе и Деца

By | 2012-07-05T06:30:57+00:00 05/07/2012|Осигурување|

Винер животно осигурување создаде нов производ, кој го именува како 3Д, со кои се нудат опции за можност за осигурување за сите категории на луѓе и деца. Тоа е всушност и уникатноста на 3Д производот- може да бидат осигурани новороденчиња, здрави лица, но и лица со нарушена здравствена состојба. -Винер животно осигурување во креирање на секој нов производ вложува детално истражување и анализа за потребите на сите постојани и потенцијални осигуреници, така со секој нов производ сакаме да опфатиме [...]

2 07, 2012

Полисата за Автомобилот има Предност, за Живот и Имотот – ако Остане

By | 2012-07-02T04:02:11+00:00 02/07/2012|Осигурување|

Кога влегуваат во осигурителна компанија, македонските граѓани предност им даваат на своите автомобили, пред сопствениот живот и домот. Според Годишниот извештај на Агенцијата за супервизија на осигурувањето за состојбата и движењето на осигурувањето во државата во 2011 година, во вкупната бруто-полисирана премија, најзначајно учество има осигурувањето од автомобилска одговорност (со 47,96%), заедно со доброволното, каско осигурување на моторни возила на кое отпаѓаат 11,49%. Потоа, следува осигу [...]

14 06, 2012

Србите Возат без Зелен Картон во ЕУ, Македонците се Залажуваат со Пониски Цени!

By | 2012-06-14T05:29:45+00:00 14/06/2012|Осигурување|

За патување со автомобил на Србите веќе не им е потребен зелениот картон за влез во државите на Европската унија ниту пак за Хрватска, Швајцарија, Норвешка, Исланд и Андора. Единствено овој документ им треба за Македонија и Босна. За патување со автомобил на Србите веќе не им е потребен зелениот картон за влез во земјите во ЕУ, како ни за Хрватска, Швајцарија, Норвешка, Исланд и Андора соопшти вчера Здружение на осигурување на Србија. Од државите во регионот зелен картон им е потребен за влез во [...]

30 05, 2012

Виена Иншуренс Груп Со Проширени Пазарни Позиции И Промени Во Раководната Структура

By | 2012-05-30T11:24:01+00:00 30/05/2012|Економија, Осигурување|

Објавените резултати за првиот квартал на деловната 2012 година на Виена Иншуренс Груп (ВИГ), најуспешната осигурителна групација во Централна и Источна Европа, покажуваат продолжување на тенденцијата на забележителен раст на полисираната премија, која за првите три месеци годинава изнесува 2,7 милијарди евра, како и зголемување на профитот на 151 милиони евра. Со тоа продолжува освојувањето на пазарот на осигурување во Централна и Источна Европа од страна на Групацијата. Воедно, обврските на фу [...]