„Иван се враќа дома“ ќе донесе три грандиозни театарски спектакли

//„Иван се враќа дома“ ќе донесе три грандиозни театарски спектакли

„Иван се враќа дома“ ќе донесе три грандиозни театарски спектакли

Проектот „Иван се враќа дома“ е прв домашен фестивал на претстави од македонскиот театарски режисер Иван Поповски, кој повеќе од 25 години живее и работи во руската престолнина Москва. Од 16 до 23 септември македонската публика за првпат ќе може да ги види неговите руски претстави „Алиса зад огледалото“ (возраст 7+), „Отровната туника“ (возраст 16+) и „Сон на летната ноќ“ (возраст 12+).

Претставите што ќе бидат прикажани на фестивалот се со голем формат, со високобуџетни продукции, во кои учествува елитна театарска екипа, кои ја одушевија критиката, освоија многу значајни театарски награди и признанија и имаа исклучителен прием кај публиката. За нив постојано се бара билет повеќе, иако некои се на репертоарот и по многу години….

повеќе

 

 

By | 2017-06-27T22:11:34+00:00 27/06/2017|Култура|