Наскоро – Оф Фест

//Наскоро – Оф Фест

Наскоро – Оф Фест

Од 1 ви до 5 јуни домашната публика ќе ужива со миксот на оригиналност сервиран од единаесеттиот по ред Оф фест, во организација на Скопскиот џез фестивал. Ќе видиме изведби на светски ѕверки, сплотени во колаж – уникатно, како што знае да ги спакува култниот фестивал.

Идејата е да се донесат звучни, но не извикани имиња, за да дојдат вистинските уживачи во оригиналниот ритам и звук.

Костадин Шурбановски Шурбе зборува што едвај чека да чуе, од позиција на посетител, а не организатор.

Оф фест 2012 ќе го отворат токму Афро кубан олстарс предводени од Хуан Де Марко Гонзалес – една од највлијателните фигури во кубанската музика.

[custom_frame_center]Наскоро - Оф фест[/custom_frame_center]

 

Ивор: www.kanal5.com.mk

Датум, на објава: 29.05.2012

By | 2012-05-29T13:21:01+00:00 29/05/2012|Музика|