Нови Инвестиции на „Лукоил” во Македонија

/, Нафтени деривати/Нови Инвестиции на „Лукоил” во Македонија

Нови Инвестиции на „Лукоил” во Македонија

Рускиот нафтен гигант „Лукоил”, кој повеќе години е застапен на нашиот пазар, планира да ја зголеми инвестицијата во државата.

Оваа вест денеска му била соопштена на премиерот Никола Груевски, на средбата со директорот на компанијата „Лукоил” во Санкт Петербург.

Премиерот Груевски потенцирал дека Владата на Македонија е подготвена да даде целосна поддршка на реализација на плановите на руската компанија.

[custom_frame_center]Нови инвестиции на „Лукоил” во Македонија[/custom_frame_center]

Извор: www.plusinfo.mk

Датум на Објава: 21.06.2012

 

By | 2012-06-21T13:47:37+00:00 21/06/2012|Економија, Нафтени деривати|