Банки

/Банки
28 12, 2023

Почестете ги своите најблиски и дозволете им Новата година да ја започнат со БОНУС-CASHBACK

By | 2023-12-28T12:22:38+00:00 28/12/2023|Банки, Македонија|

Скопје, 28.12.2023 – Празниците се можеби најубавиот потсетник, којшто дава поттик за поголем број на подароци и изненадувања во зимската сезона. Финансиските подароци се она, што најмногу ги радува младите, бидејќи придонесуваат за нивна финансиска независност, а и можност за самостојно раководење со сопствените средства. Шпаркасе Банка, на студентите корисници на „Vibe-on“ пакетот за млади, им обезбеди можност Новата година да ја започнат со одличен вајб, а воедно да добијат дополнителен прил [...]

11 11, 2014

Нова понуда за станбен кредит на Стопанска банка АД – Скопје

By | 2014-11-11T15:03:09+00:00 11/11/2014|Банки|

По повод годишнината, 70 години од своето постоење, Стопанска банка создаде единствена понуда на станбен кредит, со која уште еднаш покажа дека се грижи за своите корисници и креира банкарски производи според потребите на граѓаните, овозможувајќи им што полесно да дојдат до посакуваниот дом. Во својата јубилејна година, Стопанска банка започна нова, промотивна и единствена понуда на пазарот на станбени кредити. За сите поднесени барања за станбен кредит во периодот од 03.11. до 31.01.2015 година [...]

22 09, 2014

Фото: Од утре вака ќе изгледаат 10 евра

By | 2014-09-22T13:58:52+00:00 22/09/2014|Банки, Економија|

Новата банкнота од 10 евра, од утре ќе биде пуштена во оптек. Како и новата банкнота од 5 евра и оваа од 10 евра, ќе содржи неколку подобрувања во заштитата. Холограмот и водениот жиг на банкнотата го прикажуваат портретот на Европа, лик од грчката митологија. Новата банкнота има уште неколку обележја, на кои треба да им ја отежне работата на фалсифиакторите. На рабовите има изразени релјефни линии, кои можат да се почуствуваат со благ допир на прстите. Европската централна банка наведува дека п [...]

13 08, 2014

Нови поволности со Visa деловните картички

By | 2014-08-13T13:46:41+00:00 13/08/2014|Банки|

Сите правни лица кои ќе аплицираат за Visa Business Debit, Visa Business Revolving или Visa Corporate деловните картички од Комерцијална банка во промотивниот период од 15.08. до 30.09.2014 година ќе можат да ги користат сите бенефиции од овие платежни инстурменти без да плаќаат членарина за првата година. Ова ослободување ќе важи за правните лица кои првпат ќе аплицираат за картичка, но и за оние кои веќе имаат картички, а ќе сакаат да аплицираат за дополнителни картички за своите вработени. Во [...]

19 06, 2014

КРЕДИТИ: Што нудат банките во летниот шпиц?

By | 2014-06-19T15:21:02+00:00 19/06/2014|Банки|

Намалени камати, ослободување од административни трошоци, забрзани постапки. Деловните банки во пресрет на очекуваната летна побарувачка на кредити, секоја на свој начин таргетира нови клиенти или сака да ги придобие постоечките. Дел од банките се одлучија на пазарот да понудат нови кредитни производи, други пак ги олеснија условите на оние што веќе ги нудат на своето банкарско мени. Некои од банките, по направените анализи решија дополнително да се ориентираат кон компаниите и нивните вработени [...]

2 01, 2014

Стопанска банка Скопје ги намали каматите, но не кажа за колку

By | 2014-01-02T16:01:01+00:00 02/01/2014|Банки|

Стопанска банка АД – Скопје ги намали каматните стапки на денарските кредити за население и ги прилагоди каматните стапки на денарските и депозитите во странска валута. Како што соопшти банката, ова прилагодување на каматните стапки го направила како резултат на  намалувањето на референтната стапка од страна на Народната банка на Македонија. Од Банката не прецизираат точно колку се намалуваат каматните стапки и посочуваат клиентите информациите да ги побараат на Контакт центарот (02) 3100 109. С [...]

30 05, 2013

Станбен кредит со 3,9% фиксна каматна стапка за првата година

By | 2013-05-30T14:23:11+00:00 30/05/2013|Банки|

УНИБанка АД Скопје лансираше атрактивен станбен кредит со рок на отплата до 25 години и со најповолна каматна стапка на пазарот од само 3,9% која е фиксна за првата година на отплата на кредитот. Средствата од кредитот може да се искористат за купување на нов или стар стан од физичко или правно лице, за купување на куќа со земјиште, за градење или доградба на куќа, како и за рефинансирање на станбен кредит од друга банка. Промотивните услови кои ќе траат до 30 јуни се наменети за клиентите кои ј [...]

14 05, 2013

УНИ Банка со позитивни резултати во првиот квартал во 2013 год

By | 2013-05-14T13:21:38+00:00 14/05/2013|Банки|

[custom_frame_left][/custom_frame_left] УНИБанка како резултат на своето успешно работење и добрите резултати, како и постојаната насоченост кон клиентите  во првиот квартал од своето работење ја покажа и ја зацврсти лидерската позиција во групата на средни Банки. Вкупните нето приходи од банкарски операции забележаа пораст од 1,01%  во однос на истиот период лани. Нето каматните приходи во однос на Март 2012 година се зголемени  од 96,5 милиони денари на 98,5 милиони денари или за 2,03%. Нето н [...]

5 04, 2013

УНИБанка ги подобрува условите на кредитите за физички лица

By | 2013-04-05T08:49:01+00:00 05/04/2013|Банки|

Намален надоместок за одобрување на ненаменски потрошувачки кредит со каматна стапка 7,9% УНИБанка АД Скопје промовира уште подобри услови за програмата на кредитни продукти наменети за граѓаните. Од 1 април 2013 година Банката дополнително ја подобри понудата за своите клиенти, со намалување на еднократниот надоместок за одобрување на 1,25%. Износот за овој кредит се движи до 900.000 денари, со каматна стапка 7,9% на годишно ниво и рок на отплата до 10 години. Наменет е за вработените во јавна [...]