Козметика

/Козметика
30 10, 2014

Авон Македонија донира 15.000 долари за кампањата за борба против ракот на дојка

By | 2014-10-30T14:49:12+00:00 30/10/2014|Козметика, Македонија|

Компанијата Авон Македонија за здружението „Борка – за секој нов ден" донираше 15.000 долари за продолжување на традицијата и одржување на постоечкиот СОС број 0800 55 777 и за отворање на нова мобилна СОС линија 075 22 88 99. Новата СОС линија е достапна седум дена во неделата од 9 до 21.00 ч. Со новата донација ќе се реализираат и нови едукации на жените за самопреглед, и тоа во општините во Македонија каде е евидентирана највисока стапка на смртност од овој вид карцином. На единствената беспл [...]

17 12, 2012

FARMASI – Нешто Ново и Префинето кај Нас

By | 2012-12-17T06:08:18+00:00 17/12/2012|Козметика|

Еден плејбој има изјавено: “Women are nicer to look at, when they are pretty“.[custom_frame_right][/custom_frame_right] Жената и нејзината убавина биле отсекогаш непресушен извор на инспирација. Заблескајте и Вие со својата убавина, додадете нота на префинетост и уникатност на својата појава со најновите козметички производи од линијата FARMASI. Farmasi е бренд на Tanalize Козметика чии почетоци се врзани за TAN – компанија основана во 1946 година чија главна дејност била да произведе лекови и х [...]

27 08, 2012

Најголемите Козметички Заблуди и Вистини

By | 2012-08-27T04:15:12+00:00 27/08/2012|Козметика|

[custom_frame_left][/custom_frame_left] Козметичар Заблуда: Механичкото чистење на лицето само ќе ги рашири порите и ќе ја зголеми масноста на лицето. Вистина: По неколку третмани кај професионален козметичар и употребата на маски (на пример оние на база на бела глина), порите со сигурност нема да се рашират. Но, доколку сами се обидувате да ги исчистите во домашни услови, тогаш може да дојде со проширување. А ако, сепак се одлучите сами да го чистите лицето, тогаш може да направите маска од ове [...]

10 08, 2012

Нашминканото Лице не Сака Крем за Сонце

By | 2012-08-10T10:30:42+00:00 10/08/2012|Козметика|

[custom_frame_left][/custom_frame_left] Во пос­лед­но вре­ме најм­но­гу се пи­шу­ва и се збо­ру­ва за важ­но­ста на за­шти­та­та во ле­то од штет­ни­те сон­че­ви зра­ци за да се спре­чи на­ста­ну­ва­ње­то на не­са­ка­ни­те пос­ле­ди­ци од пре­те­ра­но­то из­ло­жу­ва­ње на сон­це. За­штит­ни­те кре­мо­ви по­ве­ќе не слу­жат са­мо за за­шти­та од из­го­ре­ни­ци, ту­ку и од пред­вре­ме­но ста­ре­е­ње на ко­жа­та и од на­ста­ну­ва­ње на рак на ко­жа. Дер­ма­то­ло­зи­те ви до­не­су­ва­ат од­го­во­ри [...]

16 07, 2012

Природни Лекови за Изгореници од Сонце

By | 2012-07-16T05:34:45+00:00 16/07/2012|Козметика|

Многу често, кога одиме на море, крај езеро или на планина, може да ни се случи да заработиме изгореници од сонце. Затоа е пригодно да ги знаеме и природните лекови за справување со незгодната и болна ситуација. Природен лек број 1 На стерилна газа, нанесете масло од лаванда и ставете ја на проблематичната регија. На секој час повторувајте ја постапката. Се работи за природен антисептик, кој брзо ќе ве ослободи од незгодните изгореници. Природен лек број 2 Три лажички суви цветови од кантарион, [...]

30 06, 2012

Како до Убава и Здрава Кожа на Лицето

By | 2012-06-30T12:22:06+00:00 30/06/2012|Козметика|

Оној момент кога ќе почнете правилно да ја негувате вашата кожа, таа ќе ви врати со своето здравје и убавина. Научете како да и овозможите да изгледа убаво, здраво и негувано. Основната дневна рутина на нега на кожата се состои од четири чекори: за да ја пронајдете вистинската формула, важно е да го знаете типот на вашата кожа, односно дали таа е мрсна, комбинирана, чувствителна и сува. Чекор 1: Чистење Следете ги советите од вашиот дерматолог, кој ќе ви ги препорача соодветните препарати за чис [...]

26 06, 2012

Дана Стојкова, нов Национален Менаџер за Продажба во Авон Македонија

By | 2012-06-26T00:08:32+00:00 26/06/2012|Козметика|

Дана Стојкова е именувана за нов национален менаџер за продажба во Авон Македонија. Новата позиција практично значи обединување на два сегмента, менаџирање на продажната сила на компанијата со останатите делови од оперативното работење. „Македонскиот пазар е многу динамичен, со едуцирани потрошувачи кои многу добро знаат што сакаат и што треба да очекуваат.Оттаму, и предизвикот и мотивацијата да се работи на една ваква многу важна позиција е уште поголем. Во сржта на нашето работење е задоволува [...]

4 06, 2012

Грешки во Шминкањето од Кои ќе Изгледате Постаро

By | 2012-06-04T02:15:29+00:00 04/06/2012|Козметика|

Прочитајте кои работи треба да ги избегнувате, а кои навики треба да ги промените за да го искористите максимумот на сите козметички производи. Резултатот – младешко, негувано и прекрасно лице! Дебел слој течна пудра Носењето на дебел и густ слој течна пудра ќе направи да изгледате постаро. Затоа, заменете ја вообичаената „тешка“ пудра со лесна и светкава пудра или со тонизиран крем за лице со УВ-фактор. Вишокот пудра впијте го со сунѓер за шминкање или со чисто марамче. Обрнете особено внимание [...]

2 06, 2012

„Young Derm“- Проверен Квалитет со Нов Имиџ

By | 2012-06-02T06:09:18+00:00 02/06/2012|Козметика|

Дерматолошки тестираната формула со докажана ефикасност, зад која стои експертизата на реномираната компанија Алкалоид, конечно доби нов имиџ. На редизајнот на производот се работеше 10 месеци, беа спроведени 2 квалитативни истражувања на пазарот за навиките, ставовите и за преференциите на младата, пребирлива, по малку комплицирана и висококритична возрасна група – тинејџери на возраст од 12 до 17 години, кои во голема мера учествуваа во креирањето на новиот изглед на производот, трендовски и б [...]

16 05, 2012

Интернационалниот дрогериски ланец DM Drogerie Markt сега и во Македонија

By | 2012-05-16T14:04:33+00:00 16/05/2012|Економија, Козметика, Македонија, Маркети|

Интернационалниот дрогериски ланцес сега и во Македонија: DM Drogerie Markt отвора дрогерии во Скопје dm drogerie markt - кој веќе работи во 11 европски земји како дрогериски ланец успешно профилиран во сегментите на убавина и на здрав живот - утре, 17 мај 2012 година, ќе ги отвори своите први дрогерии во Македонија. На локациите во ГТЦ и на Даме Груев бр. 7 во Скопје, компанијата dm, со седиште во Австрија, ги поздравува купувачите со слоганот "Тука сум човек, тука купувам" и со широкиот асорти [...]