Осигурување

/Осигурување
12 09, 2013

„Осигурување Македонија“ дел од силната „Виена иншуранс груп“

By | 2013-09-12T12:59:01+00:00 12/09/2013|Осигурување|

  Домашната компанија, до пред извесно време позната како „Осигурување Кјуби Македонија“, од неодамна е дел од „Виена иншуренс груп“, австриски гигант што е број еден во осигурителниот бизнис во централна и во источна Европа  Со неодамнешната аквизиција од страна на „Виена иншуренс груп“ етаблираната домашна компанија „Осигурување Македонија“ се приклучи на најсилната групација на полето на осигурителниот бизнис во централна и во источна Европа. Брендот до неодамна познат како „Осигурување [...]

23 08, 2013

Кјуби Македонија ребрендирано во Осигурување Македонија

By | 2013-08-23T15:13:25+00:00 23/08/2013|Осигурување|

Домашната компанија Осигурување Кјуби Македонија во иднина ќе го носи името Осигурување Македонија - Ви-ена иншуренс груп. Промената е ре-зултат на купувањето од страна на Виена иншуренс груп, австриската фупација со седиште во Виена, која сега е нов сопственик на поранешното Кјуби Македонија. Промената на името на друштвото, исто така, резултира и со процес на ребрендирање. - Убеден сум дека промените во компанијата ќе придонесат за поната-мошен одржлив развој на Осигуру-вање Македонија. Нашите [...]

10 01, 2013

Триглав ќе го Развива Македонскиот Осигурителен Пазар

By | 2013-01-10T07:31:44+00:00 10/01/2013|Осигурување|

Освен берзанскиот, заживување треба и на осигурителниот пазар во земјава. Македонците се уште преферираат имотно наместо животно осигурување. Македонскиот осигурителен пазар е најмалку развиен од сите земји од поранешна Југославија, со оглед на тоа што премијата по глава на жител е помала од 50 евра, додека во Словенија е поголема и од 1000 евра. Од групацијата Триглав кои се водечки во Словенија и во останатите земји во регионот планираат дополнителен развој на имотното осигурување со кое веќе [...]

13 12, 2012

Кредитот Осигурај го со Животно Осигурување

By | 2012-12-13T05:00:50+00:00 13/12/2012|Осигурување|

Во Македонија почнува да се нуди осигурување во банкарскиот сектор. Станува збор за нов производ на Охридска банка која во партнерство со Граве Осигурување и Сожелајф од Бугарија ќе дистрибуира кредитно животно осигурување за македонските клиенти. Како што појаснуваат од банката, кредитното животно осигурување е иновативен производ што овозможува заштита на клиентите и на банката од неочекувани осигурани настани  смрт или траен инвалидитет. Доколку корисникот не може да го врати кредитот, главни [...]

26 11, 2012

Осигурителните Компании Треба да го Најдат Патот до Граѓаните

By | 2012-11-26T10:13:28+00:00 26/11/2012|Осигурување|

Пред два месеца се случи голема промена на македонскиот осигурителен пазар. „Виена иншуренс груп" објави аквизиција на „Кјуби". Што ќе значи оваа аквизиција за македонскиот осигурителен пазар, кои се амбициите на групацијата? „Виена иншуренс груп" е водечка осигурителна групација во Централна и во Источна Европа, со традиција од два века во осигурувањето, со импресивна финансиска моќ и беспрекорна стабилност. Големите осигурителни групации се постојано во потрага по потенцијални осигурителни ком [...]

9 11, 2012

Сите Поплаки за Штета на Багаж Поединечно се Расчистени!

By | 2012-11-09T04:38:00+00:00 09/11/2012|Авиосообраќај, Осигурување|

Бројката на пријави за работи што недостасувале од багажот на патниците на аеродромот "Александар Велики" во Скопје не може да биде дефинирана како алармантна, со оглед на фактот дека во текот на 2012 година до компанијата се доставени сосема мал број поплаки за постоење такви случаи. Ова го тврдат од "ТАВ Македонија" откако беше обелоденета веста дека тројца аеродромски службеници биле откриени од безбедносните служби на аеродромот дека украле вредни предмети од багажот на патниците на авиокомп [...]

2 11, 2012

Осигуртелниот Сектор Посојано Расте

By | 2012-11-02T04:51:01+00:00 02/11/2012|Осигурување|

Осигуртелниот сектор посојано расте. Особено животното осигурување сепак поголем развој компаниите бараат измени во законската регулатива. Осигурителниот пазар во земјава расте во во последните три години. Само до првата половина годинава склучени се над 450 илјади договори што е зголемување за 5 % во однос на лани, а бројот на договори за животно осигурување бележи пораст од 33 %. Но ова не е доволно за осигурителните компании бараат измени во законската регулатива за уште поголем стимул. Во ус [...]

10 10, 2012

„Винер Осигурување“ се Сели во Бизнис – Центарот „Синерџи“

By | 2012-10-10T08:20:29+00:00 10/10/2012|Осигурување|

Осигурителната компанија „Винер“, дел од групацијата „Виена иншуренс груп“, се сели во нови, проширени и посовремени деловни простории. Новата локација на „Винер“ е бизнис-центарот „Синерџи“, кој е лоциран на ул. Владимир Комаров 11А, веднаш до ПИОМ, во близина на железничката станица во Скопје Од компанијата велат дека селењето во значајно поголеми и во секој поглед посовремени канцеларии се должи на константното зголемување на обемот на работа на „Винер“ и на постојаната посветеност да се обез [...]

4 10, 2012

Животното Осигурување Оствари Раст од 22,1%

By | 2012-10-04T08:35:56+00:00 04/10/2012|Осигурување|

Осигурителниот пазар во Македонија забрзано се развива. Најновите статистички податоци од Агенцијата за супервизија на осигурувањето покажуваат дека полисираната премија за животно осигурување во првата половина од годината се зголемила за 22,1% споредено со истиот период лани. Секторот на неживотно осигурување пак, расте со побавна динамика, а главен двигател на растот е зголемениот интерес за осигурувањето на имоти. Вкупната бруто-полисирана премија заклучно со вториот квартал од годинава изне [...]

17 09, 2012

Vienna Insurance Group го презеде мнозинскиот пакет QBE Македонија

By | 2012-09-17T12:36:19+00:00 17/09/2012|Осигурување|

Vienna Insurance Group го презеде мнозинскиот пакет QBE Македонија со што обезбеди речиси 75 проценти од гласачките права во компанијата. - Со оваа аквизиција, уделот на Виена Иншуренс Груп на македонскиот пазар на осигурување се зголемува на околу 20 проценти, и со тоа стануваме јасен лидер на пазарот. Аквизицијата претставува натамошен чекор на нашата стратегија за подлабок ангажман во регионот на Централна и Источна Европа и исцрпување на потенцијалите за растеж во потполност, вели Петер Хаге [...]