Американски „Гентерм“ отвора фабрика во ТИРЗ Прилеп

//Американски „Гентерм“ отвора фабрика во ТИРЗ Прилеп

Американски „Гентерм“ отвора фабрика во ТИРЗ Прилеп

Во Технолошко индустриската развојна зона во Прилеп 1 денеска ќе биде пуштена во употреба фабриката на американската компанија од автомобилската индустрија „Гентерм“, инвестиција од 20 милиони евра, со планирани 2.000 директни вработувања…..

[custom_frame_center]Gentherm[/custom_frame_center]

Извор:  www.alfa.mk

Датум на објава: 21.07.2016

By | 2016-07-21T11:19:27+00:00 21/07/2016|Економија|