ЗА ФЕЈСБУК ЌЕ СЕ ПЛАЌА ОД 1 НОЕМВРИ

/, Телекомуникации/ЗА ФЕЈСБУК ЌЕ СЕ ПЛАЌА ОД 1 НОЕМВРИ

ЗА ФЕЈСБУК ЌЕ СЕ ПЛАЌА ОД 1 НОЕМВРИ

На пресконференцијата што вчера ја одржа раководството на фејсбук во Калифорнија, изјавија дека од први ноември на корисниците на фејсбук ќе им се наплаќа по 2,99 долари месечно или 143 денари по нашки. До вакво решение дошле поради константните трошоци кои ги има фејсбук како сајт, кои се многу поголеми од придобивките.

„Доколку корисниците на фејсбук сакаат сајтот сеуште да постои, мора да ја плаќаат оваа чланарина. Жалиме што дојдовме до ваква одлука, меѓутоа не постои никаков друг начин како да опстанеме како сајт.“ – изјави Марк Цукерберг.

повеќе на:  http://mojatv.mk/magazin/item/6939

 

[custom_frame_center]ЗА ФЕЈСБУК ЌЕ СЕ ПЛАЌА ОД 1 НОЕМВРИ[/custom_frame_center]

Извор: www.mojatv.mk

Датум на објава: 30.09.2014